تاریخچه کمال

مجتمع آموزشی کمال جزء مدارس جامعه تعلیمات اسلامی است. اساس و بنیان تشکیل مدارس جامعه تعلیمات اسلامی و شکل‌گیری آن از سال 1322 هجری شمسی بنا نهاده شد. در رأس این اقدام فرهنگی مرحوم حجت الاسلام حاج عباسعلی اسلامی که از روحانیون مبارز و خطیب منابر مساجد تهران بود، قرار داشت و با همفکری و همیاری تعدادی از افراد دلسوز به فرهنگ این مرز و بوم از جمله آقایان: ابوالقاسم میرزایی، محمدرضا رجایی و عبدالحسین یوسف زاده با هدف گسترش فرهنگ غنی و پربار اسلام و شیعه جعفری و به منظور استحکام بخشیدن به پایه‌های علم و معرفت، در سایه آموزه‌های قرآنی هسته اسلامی مدارس جامعه تعلیمات اسلامی را تأسیس نمودند.

مرحوم حجت الاسلام حاج عباسعلی اسلامی

اولین مدرسه ابتدایی به نام دبستان جعفری اسلامی در سال 1342 هجری شمسی راه اندازی شد و در طی زمان کوتاهی در اثر این اقدام 45 مدرسه آغاز به کار نمودند.

در سال 1328 اساسنامه و مرام‌نامه جامعه تعلیمات اسلامی در 37 ماده و 9 تبصره تنظیم و در سال 1330 هجری شمسی بصورت موسسه قانونی و حقوقی به ثبت رسید و برای اداره آن هیئت مدیره مرکزی، مدیر عامل، هیئت مدیره استان، هیئت مدیره واحد آموزشی تعیین گردید.

در سال تحصیلی 52-1351 با 182 باب مدرسه و 1400 نفر نیروی انسانی و 35000 نفر دانش آموز به فعالیت‌های فرهنگی و مذهبی خود ادامه داد و در سال 1340 هجری شمسی برنامه تربیت معلم نیز به همت بزرگانی همچون آقایان دکتر حسن آیت، دکتر سید محمدحسین بهشتی، دکتر محمدجواد باهنر، علامه محمدتقی جعفری، حجت الاسلام سید علی اکبر حسینی، حجت الاسلام عبدالمجید رشیدپور و علی گلزاده غفوری نیز راه اندازی شد.

با عنایت بر اینکه مراکز آموزشی تابعه وزارت آموزش و پرورش قبل از انقلاب اسلامی با سرعت قابل قبولی در حال گسترش بود و در کنار مدارس دولتی همچون البرز، دارالفنون، ادب و مروی که از کیفیت بالایی برخوردار بودند، مدارس ملی از جمله هدف، خوارزمی، هشترودی، ژاندارک و رازی نیز راه اندازی شدند که از اعتبار علمی خوبی داشتند. ولکن بیشتر اهداف آنان مسائل آموزشی بود. به همین خاطر گروهی از آگاهان به واقعیت‌های جاری در کشور و علاقمندان به امور معنوی و اخلاق اسلامی و پر کردن خلاء مقام انسانیت چاره جویی نموده و در برابر افکار دین ستیزی اقدام به تاسیس مدارس برآمدند که با توجه به جنبه‌های معنوی و اخلاقی مراقبت صحیح از اجرای تعلیمات صحیح علمی، فنی و تربیتی را نیز عهده دار شوند. از این رو با محوریت مرحوم آقای دکتر یداله سحابی بنیان گذاری مدرسه‌ای به نام کمال در منطقه شرق تهران نمودند تا هم از نظر علمی و اصولی در سطحی بالاتر از سایر مدارس کیفیت برتر را نشانه گذاری نماید و هم از نظر اصول دینی و اخلاق و باورهای اسلامی به تقویت ریشه‌های آن اقدام نماید.

این اقدام در راستای اهداف مذکور در بالا و به منظور تقویت مدارس اسلامی شکل گرفت ؛ در نتیجه با همت والا و تلاش مضاعف توانستند با خرید زمینی به مساحت 6500 متر مربع مدرسه کمال در سال 1337 بنیان نهاده شد و از ابتدا هم با تشکیل مؤسسه اخلاق اساس وقف بر آن استوار گردید .

در این واحد آموزشی مدرسان بزرگواری همچون شهید آیت الله دکتر بهشتی ، شهید حجت الاسلام دکتر باهنر و شهید رجایی اشتغال به کار داشته اند و اکثر فارغ التحصیلان بیش از 50 دوره ی این دبیرستان از خادمان علم و فرهنگ این کشور می باشند .

از تاریخ تأسیس دبیرستان کمال تاکنون همواره هم از نظر علمی و فنی و هم از نظر معنوی و اخلاقی همانند ستاره ی درخشانی بر تارک مدارس شهر تهران و حتی کشور می درخشد و در زمینه های آموزشی و فرهنگی سرآمد مدارس کشور محسوب می شود کما اینکه به تصویر کشیدن کارنامه درخشان دبیرستان کمال از بدو تأسیس تاکنون بسی دشوار است ولکن می توان با رجوع به مدارک موجود بخش کوچکی از این افتخارات را یادآوری نمود . از جمله می توان کسب ده ها مدال رنگین در المپیاد های علمی و جهانی و کشوری ، کسب رتبه های ممتاز کنکور سراسری در طی سالیان مختلف ، کسب تقدیرنامه های متعدد از دانشگاه های معتبر کشور ، کسب رتبه های ممتاز در جشنواره خوارزمی و پژوهش سراسری کشوری و همچنین علی الدوام کسب رتبه های ممتاز در مسابقات فرهنگی و ورزشی را بیان نمود .

پس از انقلاب اسلامی و راه اندازی مجدد دبیرستان کمال ( از سال 1352 تا 1358 به دلیل ممانعت ساواک دبیرستان منحل گردیده بود ) هیئت امنا¬ی جدید با محوریت آقایان مرحوم حاج حسین کاشانی فرید ، مرحوم حاج ابوالفضل کرد احمدی با خرید این واحد آموزشی سهم بسیار بزرگی را در ایفای وظایف دینی ، فرهنگی و آموزشی انجام دادند و همانند سد محکمی در برابر مشکلات ایستادند تا همچنان این واحد آموزشی به وظایف خطیر خود همانند تقویت مبانی اعتقادی و دینی و همچنین درخشش علمی خود ادامه دهد .

هم اکنون با تجدید بنای ساختمان نخستین ، بنائی با متراژ 2800 متر در 4 طبقه مشرف به 600 متر حیاط در دوره دوم در بخش شمالی و همچنین با ایجاد بنا در بخش جنوبی به مساحت 3400 متر مربع و 3000 متر حیاط در 4 طبقه و احداث سالن چند منظوره ورزشی و سالن بدنسازی و امکانات آموزشی و فرهنگی از قبیل سالن اجتماعات ، آزمایشگاه ، سالن مطالعه و امکانات شبکه داخلی و سیستم اطفاء حریق و ... به ارائه خدمات فرهنگی و آموزشی در قالب مجتمع آموزشی غیردولتی کمال پذیرای عزیزان دانش آموز می باشد .

قابل ذکر است که دوره اول مجتمع در سال 1394 تأسیس و راه اندازی گردید و از بدو تأسیس همواره با استقبال شایان توجه ساکنین بیش از 13 منطقه آموزشی شهر تهران قرار گرفته است .

در حال حاضر مجتمع آموزشی کمال در دو دوره¬ی تحصیلی با 770 نفر دانش آموز خدمات ممتازی را به خانواده های محترم و فرزندانشان ارائه می دهد .

امیدواریم در راستای انجام وظایف دینی و شرعی و انسانی بتوانیم همچنان در ادامه خدمت رسانی به نوباوگان میهن اسلامی توفیق روز افزون داشته باشیم . ان¬شاءا...